Vad är Spelpedagog?

Det börjar bli några stycken nu som frågar mig vad Spelpedagog är, så jag tänkte att jag skulle skriva några rader. Jag brukar alltid ha lite svårt att definiera det, eftersom det är ett projekt i uppstartsfasen, men för mig så handlar det mycket om att försöka koppla ihop fysisk aktivitet med digitala hjälpmedel. Man pratar mycket om sport och idrotter, men för mig är det just själva spelidén som lockar. Spel kan vara både analoga (schack, biljard, volleyboll etc.) och digitala (Tetris, Counter-Strike, Minecraft etc.), men det går även att kombinera. Till exempel Pokémon GO är ett så kallat AR-spel (Augmented Reality) där mobilens GPS är en viktig faktor till att kunna spela spelet.

Spelpedagog är projekt som fokuserar på att lyfta fram vilka olika pedagogiska vinningar det kan finnas med att använda sig av spel och digital teknik i undervisningssituationer.

Vem är Erik?

vCard Erik Skoglund

Jag är en datorintresserad lärare som alltid haft en stor glädje i att visa och hjälpa andra. Jag har en bakgrund som 3D-grafiker innan jag sadlade om till lärare i Idrott och Hälsa.

Skulle jag sätta en titel på mig själv skulle det bli ”solutionist”. Det jag menar är att älskar problemlösning, och har en lösningsorienterad ansats till det mesta. Allt går att göra, det handlar bara om kreativitet, prioriteringar och engagemang.

Kontakta mig gärna på mail om du är intresserad av någon form av kollaboration! Vill du spara min kontaktinformation i mobilen kan du skanna QR-koden, så skapas en kontakt automagiskt.