Hej på er!

2017 har varit ett intensivt år med mycket annat på kartan. Främst att det har varit det sista året på lärarutbildningen på GIH. Den 12:e januari tar jag examen så 2018 kommer jag på riktigt kicka igång Spelpedagog med allt vad det innebär. Jag har under året ändå hunnit komma ganska långt med själva uppstartsfasen. Jag har massor av olika idéer på saker som jag vill göra, men för mig har det varit viktigt att det är ganska hög nivå på det jag gör. Målet blev att förbereda så mycket som möjligt, parallellt med studierna.

Vad har jag då gjort?

  • Lyckats använda min systemkamera som webbkamera
  • Fixat en green screen och bra ljussättning
  • Hittat en lösning för att få riktigt bra ljud
  • Lärt mig broadcastprogramvaran OBS för att spela in allt live

Ja, som ni ser handlar det om olika tekniska lösningar, men jag har även kommit en bit med innehållsskapande. Det blev relevant under min VFU att börja kika på hur man kan jobba med orientering i skolan på ett modernt sätt. GPS-tracking blev direkt någonting som jag fick upp ögonen för. Efter lite forskning visade det sig att det går att lösa, och dessutom är helt gratis med ett system som heter Livelox. Detta kommer vara min prioritering att fortsätta med under året. Här kan ni se en introduktion där jag går igenom de funktioner som går att använda:

Efter att jag gjort filmen upptäckte jag att ljudet inte blev så bra, så nu har jag skaffat en ny mikrofon. För den som är nyfiken finns här ett litet klipp på hur det kommer låta:

Så det år som kommer kommer att bli riktigt spännande för min del med nya utmaningar. Jag kommer jobba deltid som Idrottslärare på gymnasiet, men jag lovar att det kommer hända mycket med Spelpedagog under året, främst på YouTube. Glöm inte att prenumerera på min kanal för att hålla er uppdaterade!

Spelpedagog på YouTube

Gott nytt år och ha det bäst!

/Erik